30.04.2014

Biraz farklı bir faaliyet kılavuzu

Leon'la iki yıldır çok keyif alarak faaliyetler yapıyoruz. Tam bir anne-oğul ekibi olduk bu konuda. Üstelik hiç masraf da yapmıyoruz. En iyisi, bu faaliyetlerin Leon'un analitik düşünmesini, hayal gücünü kullanmasını ve çözüm bulma yeteneğini geliştiriyor olmasıdır! Luka da yetişiyor artık...

24.04.2014

Güvenlik kültürü – arabaki çocuklar

Türkiye'de güvenlik kültürü yok demişti geçen gün Nasuh Mahruki. Kesinlikle katılıyorum. Bir çok konuda çocukları güvenliğini düşünmesi gerekirken Türkiye’de maalesef bir ciddiye alınmazlık hakim. Başta çocuklarla araba yolculuğu geliyor. Yasal zorunluluk olmasına rağmen çocuk koltuğunu ne alan ne de başka şekilde bağlayan ebeveynler var. Çocuk koltuğu almış ama çocuğunu oraya oturtmayan ebeveynleri bile biliyorum.

17.04.2014

Kaliteli zaman da ne?

Saat bire kadar anaokulu, ardından 15 dakikalık piyano dersine ve haftada bir gün yüzme, bir gün futbol. Artık cuma öğleden sonraları okulca basketbol da eklendi. Bunun dışında çocuklarla hafta boyunca biraz faaliyet, bazen deney yapıyorum, ormana ve plaja gidiyoruz, bazen oyun parkına ya da bisiklet binmeye gidiyoruz. Ama evde olduğumuz zamanlar da çok. Çocuklara "plan program" sunmadığımız zamanlarda vicdan azabı mı çekiyoruz? Hani değerli bir zamanın boşa gitmesine izin mi veriyoruz? Hayır! Çünkü "kaliteli zaman" geçirmek sözlerine sinir oluyorum. Çocukların oyuna ve boş vakte de ihtiyacı var!

10.04.2014

Normal doğum: korkularımı bu şekilde yendim

Gazetedeki bir makale normal doğumla ilgili bir kadın doğum doktorunun görüşlerini aktarıyordu. Ona göre sezaryenin kötü yönlerini ön plana çıkartmaktansa normal doğumun iyi yönlerini anlatmanın daha önemli olduğunu savunuyordu. İki çocuğumu normal doğumla dünyaya getirmiş bir anne olarak yazdıklarına tamamen katılıyorum. Doğum yapacak aday annelere tavsiyem; doktorunuzla konuşun!

4.04.2014

Tepsimiz kendimiz yapalım!

Havanın güzel olmasıyla birlikte kendimizi boyaya verdik. Ben bahçede vernik, teak yağı vs ile uğraşırken Luka masaya bir şeyler taşımak istemişti ve ona bir tepsi hazırladım. İşte o anda bu hafta faaliyetimiz aklıma geldi. Herkes kendi tepsisini boyayacak!

Bir yapı markette hazır ahşap tepsiler görmüştüm. Tamam form olarak tam benim tercih edeceğim stilde değil ama olsun. Daha önce akrilik ahşap boyaları da almıştım. Bunları birkaç nedenle tavsiye ederim. Bulabildiğim en ucuz boyaların olmasının yanı sıra envai çeşit renk var. Akrilik oldukları için suda çözünürler, yani suyla inceltilebilir, ki resim yapmak için bizi yaz boyunca götürürler diye düşünüyorum. Ama en güzeli, fazla beklenmezse ılık suyla yıkayarak kolayca çıkıyor. Yani çocukların ellerine saçına bulaşsa da sorun olmaz.

2.04.2014

Karmaşık faaliyetler: evin batmaması için 7 ipucu

Bugünlerde aklıma inanılmaz güzel faaliyetler geliyor. Bazıları buz ve boyayla olunca havanın güzel olduğu günlerde bahçede yapmak üzere biraz erteledim. Malum yaz kapıda. Ancak genelde faaliyetlerin etrafı dağıtıp dağıtmayacağına pek bakmam. Oğullarım için eğlenceli olması daha önemli benim için. Yine de bazı önlemler alıyorum tabi ki. İşte dağınık faaliyetler için ipuçları…