17.04.2015

Hayvan ve kurtarma ve hayvan hakları çalıştayı

AKUT ve HAKUT’tan Türkiye'de bir ilk:


Sadece insan değil, yaşayan zor durumda kalan her canlının, hayvanların da yardımına koşan ve kurulduğu günden bu yana 885 hayvanın da hayatını kurtarmış olan AKUT Arama Kurtarma Derneği ve hayvan haklarını koruma organizasyonları ile binlerce sokak hayvanının hayatına dokunan HAKUT, 20 Nisan Pazartesi günü İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Ayrıca Hayvan Kurtarma ve Hayvan Hakları Çalıştayı düzenleyen AKUT & HAKUT, TBMM’de bekleyen hayvan hakları yasa tasarısı için hayvan severler ile bir araya gelerek Uzlaşı Kurulduğu 1996 yılından bu yana 1800’ün üzerinde operasyonda 2070’e yaklaşan sayıda insanın hayatını kurtaran AKUT Arama Kurtarma Derneği aynı zamanda 212 operasyonda da 885 hayvan dostumuzun hayatını kurtarmıştır. AKUT ve hayvan dostlarımızın hakları için savaşan, muhtaç oldukları bakımlarıyla, felaket anlarında kurtarılmalarıyla ve korunmalarıyla çalışmalarına devam eden HAKUT (Hayvan Arama Kurtarma) hayvan hakları yasa tasarısı için Türkiye’de bir ilke imza atarak, 20 Nisan Pazartesi günü Hayvan Hakları Çalıştayı gerçekleştiriyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde, 20 Nisan 2015 Pazartesi günü, 09.30-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonda AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, değerli sanatçı HAKUT Başkanı Yonca Evcimik, eski devlet bakanı Tınaz Titiz, Hollanda Hayvan Partisi Bilim Bürosu Yöneticisi Kareen Soeters, Büyükbaş Hayvan Teknik Kurtarma Şirketi Başkanı Dr.Rebecca Gimenez, Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu Üyesi Ayça Sümerra Oruç gibi birbirinden değerli isimler ülkemizde sağlıklı ve sürdürülebilir bir seviyeye ve yaygınlığa ulaşamayan hayvan sevgisi için görüşlerini aktaracaklar.

Uzlaşı Bildirgesi Hazırlanacak

Ülkemizdeki bilinçsizlik ve cehaletten kaynaklanan, artan sayı ve sıklıkla devam eden hayvan hakkı ihlalleri, hayvana şiddet, toplu öldürülmeler, barınakların yaşamaya elverişsizliği, tüm bunların takipsizliği ve yaptırımsızlığına karşı birçok sanatçının destek ve katılımları ile gerçekleştirilecek olan Hayvan Kurtarma ve Hayvan Hakları Çalıştayı’nda, hayvan hakları yasa tasarısına yönelik bir Uzlaşı Bildirgesi de hazırlanacak.

Katılmak isteyenler aşağıdaki adresten bilgi alabilir.
Rezervasyon zorunludur.
Pelin Ateş
pelin@kurumsaliletisim.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder