8.07.2014

Hafif, lezzetli ve kolay: Kabak yemeği

Kabak kesinlikle dışarıdan almadığımız sebzelerden. Çünkü çok kolay yetişen bir sebze olmasına rağmen testlerde hep en çok ilaç kalıntıları bulunan sebzelerdendir. O nedenle kendimiz ekiyoruz. Kışın kullanabilmek için rendeleyip donduruyoruz, kış boyunca mücver yaparız mesela. Ama yazın haftada iki üç gün sevdiğimiz kabak yemeğini yaparız. Hazırlanması kolay, kalorisi düşük ve lezzeti çok! İşte tarifi…

Malzemeler:
1 soğan
kapaklı tava
tavanın alacağı kadar kabak
1-2 diş sarımsak
200gr civarı keçi peyniri
tuz
karabiber

Hazırlanış:
Kapaklı bir tava kullanmanın yemeğin pişirme süresini önemli oranda azaltacağını baştan söylemem gerek. Soğanı sevdiğin şekilde kesip az yağda kavururken kabakları 2-3mm kalınlıktaki dilimler halinde keseceksin. Dilimlenmiş sarımsağı da ekleyip birkaç saniye kavurduktan sonra kabak dilimlerini tavaya ekleyebilirsin. Birkaç yemek kaşığı su ilave ettikten sonra kapağı kapatıp düşük ateşte pişmeye bırakabilirsin.

Kabaklar tavada pişerken peyniri küp şeklinde kesebilirsin. Bizim tercihimiz keçi peyniri, ama ondan evde bulunmayınca beyaz peynir kullanıyorum mesela. Gravyer ve beyaz peynir karışımı da çok güzel oluyor.


Kabakları 5 dakikada bir hafifçe karıştırarak alttaki pişmiş kabakların üste hala çiğ olanlarıyla yer değişmiş olur. Çok fazla su bırakıyorsa suyu birazcık süzebilirsin. Kabaklar yaklaşık 20 dakikada pişmiş olur. O zaman kullanacağın peynire göre biraz tu ve tercihine göre bir miktar karabiber ekledikten sonra peynirin çoğunu da ekleyip kabakların arasına karışacak şekilde azcık karıştırman yeterli olur. Kalan peyniri de üste serptikten sonra kapağı kapatıp altını kapatabilirsin. Sen sofrayı kurana kadar peynir erimiş olur. Afiyet olsun!  

Başka yemek tariflerimiz burada var!

------------------------------
Hayatımda çok zevk aldığım şeylerin arasında bu blogum, Alternatif Anne, Martı Dergisi ve Radikal Blogdaki yazılarım geliyor. Bunun dışında beğendiğim veya paylaşmaya değer gördüğüm her şeyi başta Facebook hesabımdan takip edebilirsin.
Facebook: Xlargeaile veya ben
Google+ sayfamız: 
Xlargeaile
Twitter: 
@xlargeaile
Instagram: 
@xlargeaile
Pinterest: 
xlargeaile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder