3.07.2014

Batıdaki birçok çocuğun ebeveyne olan bağı yetersiz

ABD ve İngiltere’deki dört ünlü üniversiteye bağlı çalışan bilim adamları uzun süreli ortak bir araştırma sayesinde korkunç bir tabloyu ortaya çıkarttı: Batı ülkelerindeki çocukların %40’ının anne veya babasıyla bağı kötü! 
Londra’daki Sutton Trust vakfının yaptırdığı araştırma için Early Childhood Longitudinal Study adlı uzun süreli araştırmaya dahil olan 140.000 çocuğun verileri ile 100’den fazla başka uluslararası araştırma değerlendirildi.

Raporda açıklanan sadece ebeveyn tarafından şartsız ve koşulsuz sevginin eksikliğinin boyutu olmadı. Ayrıca bunun çocuklara olan etkileri de ele alınarak ileriki hayatta başarıyı yakalama şansının oranı, psikolojik ve fiziksel sağlığa olan etkisi de analiz edildi.
Raporda yer alan bilgiler, iyi ebeveyn bağlarının çocukların gelişimi için son derece önemli olduğunu vurguluyor. Devamı için tık tık...

------------------------------
Hayatımda çok zevk aldığım şeylerin arasında bu blogum, Alternatif Anne, Martı Dergisi ve Radikal Blogdaki yazılarım geliyor. Bunun dışında beğendiğim veya paylaşmaya değer gördüğüm her şeyi başta Facebook hesabımdan takip edebilirsin.
Facebook: Xlargeaile veya ben
Google+ sayfamız: 
Xlargeaile
Twitter: 
@xlargeaile
Instagram: 
@xlargeaile
Pinterest: 
xlargeaile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder