8.03.2015

Bu hafta bir daha insanların ne kadar korkunç olabildiğine şahit olduk. Fransa’da yayın yapan mizah dergisi Charlie Hebdo’nun, Paris’teki merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiğini herkes okumuştur. Bir anne olarak böyle bir olayı çocuklarımıza nasıl açıklayabiliriz diye düşünüyor olabilirsiniz. Bazı insanların başkalarını katlettiklerini nasıl açıklarız? Bence esas zor olan, insanların dehşet verici tepkilerini açıklamak…
Belli bir yaşa kadar çocuklarımızın bundan haberi bile olmaması gerektiğini düşünüyorum. Okumasını henüz doğru düzgün bilmeyen bir çocuk bunu gazeteden okuyor olamaz. Yanında  da bunlar konuşulmamalı bence. Kaldı ki televizyonda görmeleri mümkün olmamalı. Yaşlarına uygun bir program olmadığı için haberler ancak çocuklar yattıktan sonra izlenmeli.
Gerçek hayat tabii ki bu kadar basit değil. Çünkü biz ne kadar özen gösterirsek gösterelim başka aileler bunu yapmıyor ve acımasız haberler okulda bile gündeme gelebiliyor. İnsanların birbirilerini öldürdüklerini anlatmak zor gibi görünse de, bu yanlış olsa da maalesef  gerçek olduğunu söyleyebiliriz.
Bunu daha önce Pedagog Belgin Temur Yağlıtaş’a sorduğumda, verdiği cevabı buradan okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder