31.01.2013

Çocuklarla ilk uçuşum



Çocuklarla ilk defa uçağa binmeden önce oldukça heyecanlanmıştım. Günlerce interneti alt üst ettim, uçakta onlarla hangi oyunları oynayabileceğimin listesini yaptım. Her durumu kurtarmak için iyi birer aday olan mini oyuncaklar ve atıştırmalıklar almak üzere alışverişe çıktım.

Eşimin, ailemi kısa bir ziyaret için üçümüzün Almanya'ya gitmemizi teklif etmesi ve uçağa binmemiz arasında sadece birkaç gün vardı. Çocuklar bu seyahat fikrini o kadar beğenmişti ki bir an önce gitmek istediler. Üstelik, bunun için bana her türlü sözü vermeye razıydılar. Ben de ikna oldum...

MP3 Çocuk hikayeleri

Yine de gidişimiz yaklaştıkça heyecanım arttı. 3, 5, 10, ne kadar önemli değil, çocuklarımı oyalamak için asla yeterli sayıda seçenek yanımda olmayacakmış gibi internetten ücretsiz çocuk hikayeleri indirip yıllardır kullanılmadan bir köşede kök sallan mp3 çalarımıza yükledim.

Tablet PC’de dizi

En sonunda bunların hiçbirine ihtiyacım olmadı. Çünkü uçaklara, otobüslere, valiz taşıyan vagonlu arabalara baka baka, nelerin olacağını anlata anlata zaman o kadar hızlı geçti ki, sıkılmaya başladıklarında yarım saatten fazla havadaydık bile. İnişe kadar olan vakit tek bir şeyle geçti; atıştırmalıkları yerken ne olur ne olmaz diye tablet PC’ye kayıt ettiğim, en sevdikleri diziden bazı bölümleri izleyerek.

Tüm telaşlar boşu boşunaydı yani. Kalkış ve inişte olası kulak ağrılarına karşın verilen yiyecekler, neler olacağını bilip de ilk defa yaşamanın getirdiği heyecan, uçuşun diğer zamanlarını da çok keyifli kıldı. Uçağa binmek için hala can atıyorlar...

Onlarla hiç düşünmeden tekrar uçağa binerim Çünkü öyle böyle söz dinlemeyen benim iki ufaklık sanki başka çocuklar olmuştu! Uçağa binene kadar geçen bu sıkıcı bekleyiş süresince ve uçuş boyunca, Leon ve Luka tek bir mızmızlık etmedi, söylediklerime bir kere olsa bile karşı çıkmadılar! İnanamadım... Çocuklarla ilk uçuşum tek kelimeyle süperdi!

2 yorum:

  1. =D Bizim ucus zamanimiz da yaklasiyor ustelik bizimki taaaa Amerika'dan Istanbul'a. kizim 3 yasina yaklasiyor oglumda 6 aylik. 1 hafta sonra ordayiz. bakalim beni neler bekliyor ucakta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oooohhhh kolay gelsin :) çok uzun bir uçuş. Biraz daha fazla uğraş bulmanız gerek gibi... iyi uçuşlar!

      Sil