4.04.2014

Tepsimiz kendimiz yapalım!

Havanın güzel olmasıyla birlikte kendimizi boyaya verdik. Ben bahçede vernik, teak yağı vs ile uğraşırken Luka masaya bir şeyler taşımak istemişti ve ona bir tepsi hazırladım. İşte o anda bu hafta faaliyetimiz aklıma geldi. Herkes kendi tepsisini boyayacak!

Bir yapı markette hazır ahşap tepsiler görmüştüm. Tamam form olarak tam benim tercih edeceğim stilde değil ama olsun. Daha önce akrilik ahşap boyaları da almıştım. Bunları birkaç nedenle tavsiye ederim. Bulabildiğim en ucuz boyaların olmasının yanı sıra envai çeşit renk var. Akrilik oldukları için suda çözünürler, yani suyla inceltilebilir, ki resim yapmak için bizi yaz boyunca götürürler diye düşünüyorum. Ama en güzeli, fazla beklenmezse ılık suyla yıkayarak kolayca çıkıyor. Yani çocukların ellerine saçına bulaşsa da sorun olmaz.

Luka inanılmaz keyif aldı boya yapmaktan. Her renkten biraz denemek istedi, renkleri birbirlerine karıştırdı ve başka yeni bir renk ortaya çıkınca sevinçten çığlık atıp rengi tanımlamaya çalıştı.

Leon tepsiyi boyayacağı günde rüzgarlıydı o yüzden evde boyadı. Daha altı ay önce bunu denemezdim bile ama 5inci doğum gününe az kalmasıyla birlikte bir anlayış ve dikkatlilik başladı anlatamam. Aldığım boyaları gördüğü günden beri şu rengi bu renkle karıştırsam ne renk çıkar diye soruyordu. O yüzden ona önce renkleri karıştırmasına olanak sağladım. Bunun için büyük bir plastik kutunun kapağını ve kulak çubukları kullandık. Merakını giderdikten sonra kapağa yeni renkler de ekledik ve tepsinini boyadı.  Dikkatlilik orada da ağır bastı. Luka tepsiyi renkleri karıştıra karıştıra boyamıştı, tıpkı geçen yıl boyadığımız tabure ve masada olduğu gibi. Leon ise bu sefer her bir tarafı farklı bir renkte boyamaya özen gösterdi. 


Ahşap boyaları alırken şeffaf sprey vernik de almıştım. Aslında onunla, sürekli çizilen yemek masamıza yapılan rötuşların kalıcı olması için almıştım ama ilk kullanımı demek ki tepsiler olacaktı. Yani tepsiler kuruduktan sonra güzelce sprey vernik sürdüm. Artık Leon ve Luka’nın kendi tepsileri var! Eh, yaz boyunca her sabah kahvaltı sofrası kurmak için her şeyi ta bahçedeki masaya kadar taşıyacaklar…  

------------------------------
Hayatımda çok zevk aldığım şeylerin arasında bu blogum, Alternatif Anne, Martı Dergisi ve Radikal Blogdaki yazılarım geliyor. Bunun dışında beğendiğim veya paylaşmaya değer gördüğüm her şeyi başta Facebook hesabımdan takip edebilirsin.
Facebook: Xlargeaile veya ben
Google+ sayfamız: 
Xlargeaile
Twitter: @xlargeaile
Instagram: @xlargeaile
Pinterest: xlargeaile

1 yorum:

  1. paylaşım için teşekkürler... çok eğlenerek yaptıkları belli ve sonrasında kullanacakları bir faliyet olmasıda çok güzel... bende 7 yaşındaki oğlumla hemen bu hafta sonu yapmayı planlıyorum

    YanıtlaSil