20.06.2014

Proteinli mamalar ileride obez yapar mı?

Çocuklarda obezite ele alan yeni bir araştırmaya göre bebek mamalarındaki ve ilk yıllarını beslenmedeki protein oranı çocukların kilosu ve BMI’sini yıllar sonra bile etkiliyor. Alman bilim adamı Berthold Koletzko ve ekibine göre çocuğun ilk yıllardaki beslenmesi yol gösteriyor. 


Hamilelik sırasındaki beslenme çocuğunu hayatı boyunca nasıl etkiliyorsa çocuğun ilk yıllardaki beslenmesi de etkiliyor. Çünkü ikisi çocuğun metabolizmasına büyük etkileri var. Profesör Koletzko’ya göre bir çocuğun ileride obez olup olmamasını gösteren faktör bebekken aldığı kilolardır. Almanya’daki Ludwig Maximilian Üniversitesine bağlı çocuk hastanesindeki metabolizma ve beslenme bölümünde çalışan Prof. Koltzko ve ekibi buna bağlı beslenmenin protein oranının önemini araştırdı. Sonucu merak ediyorsan, Alternatif Anne'de devamını okuyabilirsin. 

------------------------------
Hayatımda çok zevk aldığım şeylerin arasında bu blogum, Alternatif Anne, Martı Dergisi ve Radikal Blogdaki yazılarım geliyor. Bunun dışında beğendiğim veya paylaşmaya değer gördüğüm her şeyi başta Facebook hesabımdan takip edebilirsin.
Facebook: Xlargeaile veya ben
Google+ sayfamız: 
Xlargeaile
Twitter: 
@xlargeaile
Instagram: 
@xlargeaile
Pinterest: 
xlargeaile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder