7.03.2014

Anne olmak – çılgınlık mı, yoksa…

Geleceğe yönelik bir iş arıyorsanız, analitik düşünme ve problem çözme becerisine sahipseniz, dinamik bir ortamda hızlı ve sonuç odaklı çalışabilen araştırmacı, yenilikçi ve yaratıcı yönü gelişmiş, iletişim yeteneği kuvvetli ve takım çalışmasına yatkın, size bağlı ekibini etkin bir şekilde yönetebilecek bir insansanız “anne pozisyonu” tam size göre!

Annelik “iş tarifinden” anlaşıldığı gibi, annelik dünyanın en stresli, en zor işlerden biridir. Aynı zamanda da dünyanın en güzel işi! Küçük çocuklarla hayat çoğu zaman kargaşadan başka bir şey değilse de, çocuklar hayatımıza çok şey katıyor…

Bedensel ve zihince genç kalınır
Küçük bir çocuğun fiziksel hareketliliğine yetişmek maratoncunun kondisyonunu gerektirir. Bir saat boyunca iki yaşındaki ufaklığıyla dans etmek olsun, iki küçük enerji küpünün peşine düşmek olsun, çocukların biz anneleri tüm gün koşturdukları kesin. Hele zihinsel açıdan bir annenin yaşlanması mümkün değil! Sürekli sorulan sorulara cevap bulmak, bin bir ani duruma çözüm üretmek ve ileride ödevlerin kontrolünü yapmak sanki sürekli olan bir beyin jimnastiği gibidir.

Bir gülüş yeter…
En yorgun, en bitkin hatta en stresli halimizde çocuğumuzun bir şeye sevinmesinin gözlerine vuran o parıltısı ve yüzündeki gülüşü bir anda omuzlarımızdaki tüm yükü alabilecek bir güçte. Üstelik çocuklardan bu konuda bir şeyler de öğrenebiliyoruz. Çocuklar, mesela buzdolabında sevdikleri meyveden bir tanesinin kaldığını görünce sevinip gülüyorlar. Biz yetişkinler gülmeyi unutmuşuz. Meğersem gülmek, gülümsemek bizi rahatlatır ve daha mutlu hissetmemizi sağlar. 

11.2.2014'te yayımlanan anneliğin vazgeçilmez değerli kazanımlarının devamını ve başka çok güzel yazılar Alternatif Anne'de okuyabilirsin. 


------------------------------
Hayatımda çok zevk aldığım şeylerin arasında bu blogum, Alternatif Anne, Martı Dergisi ve şimdi de Radikal blogtaki yazılarım geliyor. Bunun dışında beğendiğim veya paylaşmaya değer gördüğüm her şeyi başta Facebook hesabımdan takip edebilirsin.

Facebook: Xlargeaile veya ben
Google+ sayfamız: 
Xlargeaile
Twitter: @xlargeaile
Instagram: @xlargeaile
Pinterest: xlargeaile

1 yorum: