5.03.2014

Dans eden kuru üzümler

Bildiğin gibi biz deneylere merak sardık. Oğullarımla hemen hemen her hafta bir iki deney yapmaya çalışıyorum. İtiraf etmem gerekiyor ki, onlar kadar ben de heyecanlanıyorum! Bu sefer kuru üzümleri dans ettirdik…

Bu çok kolay ama eğlenceli bir deney. Lazım olan malzemeleri genelde herkes evinde bulunduruyor üstelik. Bir bardak, soda veya şeffaf gazlı başka bir meşrubat ve kuru üzüm gerekiyor. Bu kadar!


Sodayı bir bardağa boşalttıktan sonra 10-15 kadar kuru üzüm içine atacaksın. Artık çocuğunla ne olacağını beklemen gerekiyor. Leon ve Luka bunu yaparken tabi ki iki bardak hazırladım. Herkesin önünde içinde kuru üzüm olan birer bardak soda duruyordu. Beklemeye başladık. Çok kısa bir süre sonra bazı kuru üzümler yukarıya çıkmaya başladı. Ardından biraz inen çok inen oldu. Yani kuru üzümler sanki suyun içinde dans ediyormuşçasına yukarı aşağıya hareket ediyorlardı! 3,5 yaşındaki oğlum Luka buna bayıldı. Yukarıya doğru çıkan her kuru üzümde küçük bir çığlık attı “bir tane çıkıyor, bir tane çıkıyor!” diye… Haydi, sen de dene :)


Geçen gün yaptığımız lava lambası veya diğer faaliyetlerimize buradan ulaşabilirsin.   

------------------------------
Hayatımda çok zevk aldığım şeylerin arasında bu blogum, Alternatif Anne ve Martı Dergisindeki yazılarım geliyor. Bunun dışında beğendiğim veya paylaşmaya değer gördüğüm her şeyi başta Facebook hesabımdan takip edebilirsin.
Facebook: Xlargeaile veya ben
Google+ sayfamız: Xlargeaile 
Twitter: @xlargeaile
Instagram: @xlargeaile
Pinterest: xlargeaile

4 yorum: