30.06.2014

Çocuklu araba kabusu

İlk çocuğuna hamileyken neler yapacağını pembe renklerde hayal etmişsindir, değil mi? Bebeğinle yemyeşil çayırlara gidip bir ağacın gölgesine oturacağını… Emzirmek ve bez değiştirmek her yerde mümkün olduğuna göre arkadaşlarını bolca ziyaret edeceğini… Oralara nasıl gideceğini muhtemelen hiç düşünmemişsindir. Bebeğinle birlikte araba yolculuğu yapmak düşlerinde yoktu çünkü. Ancak deneyimli ebeveynler bilir ki: çocuklarla arabayla bir yere gitmek kabusa dönebilir!

20.06.2014

Proteinli mamalar ileride obez yapar mı?

Çocuklarda obezite ele alan yeni bir araştırmaya göre bebek mamalarındaki ve ilk yıllarını beslenmedeki protein oranı çocukların kilosu ve BMI’sini yıllar sonra bile etkiliyor. Alman bilim adamı Berthold Koletzko ve ekibine göre çocuğun ilk yıllardaki beslenmesi yol gösteriyor. 

18.06.2014

Çocuğunu işlerine dahil etmenin yolları

Çocuğumla evde ne yapabilirim diyorsan, üstelik tatil ve bir sürü işin varsa ya da çocuğun henüz tek başına faaliyet yapıp oyun oynamıyorsa, onu ev işlerine dahil etmek ikiniz için oldukça keyif verici bir olay olabilir. 

12.06.2014

Her annenin hayalleri

Hadi bakalım, sen kaç kere "evet, bu benim" diyeceğin acaba... Çünkü bana göre çocuk sahibi olduktan sonra tüm annelerin hayalleri birbirine benzemeye başlıyor. Üstelik bu hayaller ne kadar basit olsalar da oldukça uzun bir süre için değişmiyor…

10.06.2014

Yabancı dile başlayalım!

Leon ve Luka çift dilli büyüyor. Eşim sadece Türkçe, ben hep Almanca konuşuyorum onlarla. İlk başta Almanca konusunda çok endişelenmiştim ama şimdi ikisi iki dili oldukça iyi konuşuyor. Henüz bir yıl önce yabancı dile, yani bizim için İngilizce, ancak iki dilin iyice oturduğunda başlayacağımızı düşünüyordum. Ancak İngilizce şimdiden başını alıp gidiyor. Çocuklar için bir dil öğrenmek bizden çok daha kolay ve doğal. Üstelik çok da meraklılar. İngilizce-Türkçe ve Fransızca-Türkçe çift dil büyüyen çocuklarla oynayınca Leon bu dillere merak sardı ve haftalar önce İngilizceye giriş yapmış olduk.

5.06.2014

Bebeğin zekası dille gelişiyor

“Bebek dili” , hani bıcı bıcı, düt düt, hav hav veya ham ham gibi kullanarak çocuklarımıza hiç iyilik yapmıyoruz. Başından beri normal şekilde konuşulan çocuklar okula başlamadan önce bile farkla daha ilerideler. Bunu artık bilim gösterdi:

3.06.2014

Pasta tarifi - taze, nefis ve çok hızlı!

İki hafta önce bahçemizde çocuk partisi verdiğimizde üçüncü defa bir pasta tarifini yaptım. Artık paylaşayım dedim. Çünkü bu pasta gerçekten nefis! Hem çok lezzetli hem de inanılmaz hızlı hazırlanabiliyor. Bilirsin, bu benim için daima çok önemli bir faktör. İnan ya da inanma, resimdeki pastayı yapmam sadece 35 dakika sürdü!