19.06.2013

Çocuklarla güvenli bir ev - 2. bölüm


Dün Leon ve Luka evde güvenli bir ortam oluşturmak için aldığımız ürünlerden bahsetmeye başladım. Aldığımız en pahalı ürün olmakla birlikte en çok kullandığımız ürün 5 parça ve bir kapıdan oluşan metal oyun bahçesi oldu. Üstelik oyun bahçesi olarak da hiç kullanmadık! 

Oyun bahçesi

Çocuklar emekleme yaşındayken bunu rahat ve köpeksiz yapsınlar diye onunla salonun bir kısmını ayırdık. İkisi yürümeye başlayınca mutfağa girmesinler diye açık olan mutfağımızı salondan onunla ayırdık. Ta ki onlar üsten atlayana kadar (bunu 3 yaşındayken yaptı)… Yani artık bir yıldır oyun bahçesini küçük ırk köpeklerimiz ve yavrularımız için kullanıyoruz. Tek kelimeyle süper bir şey!

Kilitli pencere kolları

Kolay ancak çok az evde bulunan başka bir güvenlik ürünü, kilitli pencere kollarıdır. Biz tam o aralar pencerelerimizi değiştiriyorduk ve hemen kilitli pencere kolları taktırdık. Ve o zaman anladım ki bunlar hiç te pahalı değil. PVC pencereler için pencere kolları zaten belli bir standartta üretiliyor ve modellerin çoğu kilitli kilitsiz olarak mevcut. Sonradan değiştirmek o kadar kolay ki kendin bile yapabilirsin. Üstelik tane fiyatı model ve markaya göre 5 TL’ye de bulunur, 35TL’ye de!




Çekmece/dolap güvenlik mandalları

Çekmeceleri boşaltmasınlar, içinden tehlikeli aletleri almasınlar ya da çekmeceleri açıp basamak olarak kullanmasınlar diye tüm mutfak dolaplarımıza güvenlik mandalları taktık. Oldukça yorucu bir iş, üstelik kapaklar ve gövdeler deliniyor, ama buna değer! Evin en tehlikeli malzemeleri mutfakta bulunmuyor mu? Küçük ya büyük bıçaktan deterjana, çataldan makasa, şişten tirbuşona, çakmaktan patates soyacağına kadar sivri keskin her şey var! Çocukların elinde hepsi birer silaha dönüşen mutfak aletleridir.

Bizim iki ufaklık sofra kurmaya ve bulaşık makinesi boşaltmaya artık yardım ettikleri için bazı dolapların kilitlerini söktük. Büyük oğlan buna hemen itiraz etmişti: ‘Ama ben onları artık açabiliyordum!’ Bunu söylediğinde 3,5 yaşındaydı.

Aynı zamanda dışarıdan yapıştırılarak takılan dolap kilitlerine de ihtiyacımız kalmamıştı, çünkü onların çalışma mekanizmasını da çözmüştü büyük oğlumuz. İki keşifçimiz için hala tehlikeli sayılan malzemeler artık ardiye odasının en üst rafına taşındı.

Küvet paspası

Bugünkü modern akrilik küvetlerin zemini kayma önleyici desenlerde üretilmelerine rağmen kesinlikle kauçuk paspasa ihtiyaç var! Bizim iki minik deniz aslanı küvette içinde oturmanın dışında her şey yapıyorlar… Ve dengeyi kaybedip kaymak bazen sadece bir an meselesi olurdu. Yarın devam edeceğim... 

2 yorum:

  1. Mutfak ve banyo için bizde bu kapıları kullanıyoruz. Ancak geçen haftadan bu yana alttan ve üstten aynı anda basılarak açılması gereken kilidi açmayı başardılar. Kara kara düşünüyorum şimdi.

    YanıtlaSil