12.08.2013

Geçmiş olsun! Sıra yeni bir elektrik süpürgesinde…

Mama tüketimimiz kadar başka bir tüketimimiz daha var; elektrik süpürgesi! Bizim evde hiçbir elektrik süpürgesi bir yıl dayanmıyor. Yoğun kullanımdan olsa gerek altı ay olunca dökülmeye başlıyorlar.

Bu oldukça yorucu, bir de tabi ki üzücü. Birçok konuda tüketimimize dikkat ederken konu elektrik süpürgesine gelince sapıtıyoruz sanki. Elektrikli bir aletin her gün ful kapasite kullanıldığında bir sene olmadan tarihe karışması bence çok üzücü. Meğersem ekstrem şeyler de yapmıyoruz. Üstelik markalı süpürgeler bunlar. İlk süpürgemiz ucuz bir markanın modeliydi ve çocukların kullanmaya başlaması yüzünden çok dayanamamıştı. Süpürmeyi çalışınca sağa sola çarpıp tekerlekler düşmüş ve plastik olan her parça kırılmıştı. 

Ancak sonrakileri sadece eşim ve ben kullandık. Hele sonuncusu Leon ve Luka hiç kullanmadı. Tamam, her gün iki katlı evin yanı sıra bazen terası de süpürüyoruz ve iki günde bir hazneyi boşaltmamız gerekiyor ama olsun bu kadar. Geçen yıl Aralık ayında almıştık bu makineyi. Son iki aydır büyük tekerlek kapakları çıkmaya başladı ve bir aydır tüm küçük tekerlekler vidalarıyla birlikte sırayla düştü. Ama bunun dışında çalışıyordu. Ta ki bayramın ikinci gününe kadar. Zaten hep öyle günlerde bozuluyorlar. Misafir gelmek üzereyken, Pazar sabahı veya bu seferde bayramda. Alt katı ve terası süpürdükten sonra makineyi üst kata taşıdım ve olan oldu. Bir daha çalışmadı.

Tahmin edebilirsin, evimizde iki üç gün süpürgesiz düşünülemez. Bu nedenle ertesi gün yeni bir tane aldık. Bozulanı da tamire verecektik. Nasıl olsa onu ancak 8 ay önce aldık. Tamir için hazırlarken “hadi, bir daha deneyim” dedim ve fişi prize taktım. Tabi ki çalıştı! Hep öyle oluyor ya… Neyse, her katta bir süpürgemiz oldu şimdi. En azından taşımaktan kurtuldum. O da bir şey, değil mi? Hadi bakalım, eskisi ve yenisi daha ne kadar dayanacak… 


1 yorum: