27.09.2013

Bu farklı bir aşk!

Martı dergisinin son sayısında çocukla köpek konusunu kaleme almıştım. Bazı noktalara dikkat edildiği sürece çocuk varken köpek beslemenin hiç bir sakıncası yok. Hele Luka gibi örneğin pug yavrumuz Masha ile mutlu olan bir çocuğu görünce ne kadar yaralı bir ilişki olduğu bir daha gözümüzün önüne serilmiş oldu. Kendisi henüz üç yaşında ama ona kitap bile okumaya çalışıyor!


Köpek deyince, ben bu hafta sonu havaların soğumasıyla birlikte evimizin düzenini gözden geçirdim. Köpeklere yer lazım! Son zamanlarda akşamları bize koltuklarda yer bırakmıyorlardı. Eh, artık hava soğudu ve gündüz de içeride takılacaklarına göre bir sürü yer yapsam iyi olur diye düşündüm. Köpek yatakları için en uygun yer nerede? Hiç kullanmadığımız yerlerde tabi ki. Dedik demesine, hemen işe konulmak lazımdı. Pencerenin önünde duran bankın altı ve çocukların yazı tahtası altına toplam üç minder yaptım. Eski bir süngeri uygun boyutlarda kestim ve ucuz yastık kılıflarına geçirdim. Ne kadar da süpürsem ve yıkasam, nasıl olsa bir iki ayda atacak duruma gelecekler ve yeni kılıf takacağım. Pia ile gelen yatağı setin üstüne köşeye koyduk ve isteyen Labrador'a da yetecek kadar büyük olan plastik yatağa da bir minder koyup çıkıntılı yere yerleştirdim. Mutlu kuyruklarımız artık daha da mutlu!

Martı dergisindeki yazımı "Bu farklı bir aşk" buradan pdf dergi formatında (sayfa 90-96) veya buradan blog formatında okuyabilirsin.

2 yorum:

  1. Masha'ya kitap okuyan Leo cok güzel bir fotograf...

    YanıtlaSil
  2. Ahh bu resim o kadar tatliki iyi huylu bir pug arayisina gireceğim sanırım. Leon'a çok benzeyen, bir küçük boyu 3 yasinda bir ufaklık da bizim evde var. Evden her ciktigimizda ordeklerl, kopekleri ve kedileri beslemek icin sırt cantasini getirip mutfak tezgahına bırakıyor ve 'bunu doldur anne' diyor...

    YanıtlaSil