5.06.2013

Olayların arkası kesilmiyor...

Bana kalsa hayatımız olduğu şekilde bile yeterince kadar yoğun... Dün yazamadım çünkü Mart’ta yaşadığımız konu tekrar hayatımıza girdi. Belki hatırlıyorsundur, eşimin onunla alakalı olmayan bir olay için arandığı ortaya çıkmıştı. Onunla ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Pazartesi akşamüstü ise aynı olay devam etti. Eşim yine GBT’ye girmiş ve yine gözaltına  alındı. Sadece bu sefer ilgili savcılıkta kimse bulunamayınca sabaha kadar karakolun misafirpeverliğini (burada bir ironi yapmıyorum. Gerçekten çok iyi davranmışlar.) tatma fırsatı oldu.

Tabii ki avukatla da görüştüm. Bazılarınız erkenden haberdar oldu ve çok ilgili davrandı, bunun için teşekkür ederim. Olayların bitmeyeceğine göre ilgimizin olmadığını kanıtlamaya çalışacağız. Bir sürü uğraş demek tabi ki. Umarım kanıtlayabileceğiz. Çünkü aksi halde bu iş avukata kalacak. Ama yapmadığımız bir şey için ceza çekmeyelim. Ki suçlamalar hırsızlık. Gerçi , telefon hatımızın alınma tarihinden önce meydana gelen bir telefon hırsızlığıyla nasıl sorumlu tutabileceğimizi bu seferki savcı da anlamamış ama maalesef dosyaya bakan o değil.

Bizimkiler tabi ki gene yaramazlıklarını yaptılar. Ben aşağıda bir işle uğraşırken eşim çocuklarla yukarıdaydı. Fıısss, fııısssss ses duyduğumda yukarıya çıktım. Eşim uyuya kalmış, Leon ve Luka banyonun her yerine tıraş köpüğü sıktıktan sonra sıra deodoranta gelmiş anlaşılan. Ona nasıl ulaştıkları konusunda hiç bir fikrim yok ama çünkü duvara asılı bir dolabın üstünde duruyordu... Anlaşılan bu günlerde onları gözümüzün önünden ayırmamız lazım.  

Bir de beni üzen başka bir konu yaşandı. Türkiye genelinde yaşayanlar daha önce sorunsuzca birlikte dayanışma içerisinde olan grupları ayırmaya başladı. Bildiğin gibi, sosyal medyadaki bir kaç anne/anne-çocuk gruplarına üyeyim. Bazılarında siyaset konularına izin vermezken eskisi gibi yoğunlukta olmazsa da yine de eskiye yakın gibi devam ediyor. Başkaları dondurulmuş durumda. Yine başka gruplarda gündem değişmiş olaylar tartışılıyor. Ve yine başka bir grup, üstelik binlerce üyesi olan grup güncel olayların tartışılması ve doğan kavgalar yüzünden kapanmış durumda. Ben buna gerçekten çok üzüldüm. Çünkü moderatörler şu anda çok zor durumda. Güncel konuları tartışmaya izin vermediklerinde gerçekdışı olarak suçlanırlar. İzin verdiklerinde ise üyeleri kavga edecek belki. Ayrılanlar olacak, hatta moderatör grubu kapatmak zorunda kalacak belki. Bunlar gerçekten gerekli mi… Bizim ortak noktamız çocuklarımızın olması, onların hastalıkları, beslenmeleri ve oyunları ortaklaşa konuşmak değil miydi?  

1 yorum:

  1. zor günlerinizi çabucak atlatır rahata huzura tez zamanda erersiniz inşallah,hepsini unutursunuz

    YanıtlaSil