28.10.2013

Renk topla!

Geçen gün öyle güzel bir oyun oynadık ki bunu anlatmam lazım. Kısacası sayılar yerine renkleri gösteren bir zarla ve parmak boyalarla bir oyun. Çok eğlenceli!

Bu oyun için her oyuncu için bir yaprak kağıt, toplam altı farklı renk parmak boyası ve o altı renk gösteren bir zar. Parmak boyan evde yoksa sulu boyayı ıslatıp veya yüz boyama boyalarından da kullanabilirsin. Böyle bir zarın yoksa kendin de yapabilirsin. Elindeki altı renk parmak boyasından sürebilirsin. Boya kuruduktan sonra oyun başlayabilir!

Sırayla herkes zar atıyor. Attığı rengindeki parmak boyasıyla önündeki kağıda bir parmak izi basıyor. Oyuncunun kağıdında attığı renkte bir parmak izi mevcutsa sıra bir sonraki oyuncuya geçiyor. Hangi oyuncu ilk olarak tüm altı farklı renkte parmak izi toplarsa kazanıyor! Bu oyunun en güzel tarafı, en küçük oyuncularımızın bile oynayabilmesidir! 


Yazımızı arkadaşlarınla paylaşabilirsin! Bunun için aşağıda değişik sosyal ağların paylaşım butonları mevcut. Leon ve Luka'yla yaptığımız bu faaliyetleri de gördün mü?



2 yorum: