3.10.2013

Dünyanın en hızlı pastası!

Çocuklardan biriyle bir saatten fazla kavga ettikten sonra bütün enerjim buharlaşmış sanki. Hele bu çocuk Leon ise, aşırı inatla konunun uzatılması demek. Konuyu ben kapatsam, odadan çıksam veya sadece susup beklesem de, Leon'un ağlaya ağlaya, bağıra bağıra önüme dikilmesi ve benim olayı baştan duymam demek. Ta ki ben artık sabrımın sınırını aşmış, ona her şey gene izah edene kadar. Eh, bu kavganın başına dönmek demek. Olmadı yani... 

Kavgamızın konusu da tipik şeylerden. Leon, ya sevdiği televizyon programı ya da başka bir şeyin arasında karar verirken tercihini diğerin yana kullanmıştı. Sabah sabah bunun kavgasını çıkarttı. Amaç, bugün ikisini alabilmekti. Olmadı yani...

Babası onu ve kardeşini anaokuluna götürürken ben en iyisi Leon'un çok mutlu olduğu bir günü hatırlayayım. Çünkü ne kadar da haklı olsam, Leon ne kadar da haksız olsa, ardından kendimi kötü hissediyorum. Şu hızlı pasta yapmama Leon çok sevinmişti. Pastayı aslında öğleden sonra bir daha yapayım. Leon sünger pastaya çok sevinecek!


Nerden mi çıktı bu pasta? İlgimi çeken bir tarifi görünce denemeden edemiyorum işte. Hele kolay veya hızlı bir şeye benziyorsa! Tıpkı bu pastada yaşadığım gibi. Şeker mi, yağ mi, hepsine boş verdim ve yaptım işte. Ama, "dünyanın en hızlı pastası" denenmez mi yahu?

Malzeme
4YK sıvı yağ
4YK şeker
3YK un
3YK süt
2 küçük yumurta
Bıçak ucu kadar kabartma tozu
İstenen tada göre kakao tozu, vanilya özü, vs.

Hazılanış

Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra içi yağlanmış fincanın yarısına kadar doldur. Mikrodalgada 1-2 dakika (mikrodalga modelleri ve ısı ayarlarına göre değişir) pişirdikten sonra soğumaya bırak ve ardından fincandan çıkart. Mini pasta hazır!

Yanına bir top dondurma da dayanılmaz bir cazibe katıyor pastaya. Bunun için bir miktar donmuş meyve 10 dk. çözmeye bıraktıktan sonra biraz limon suyu ve şekerle blenderle karıştır. Dondurma da hazır!

Üstelik bunların hepsini hakikaten 15 dakikada hazırlanır! İlk denememizden sonra Leon pastaya "sünger pasta" adını takarken hepimiz sorbe tarzı dondurmaya bayıldık. Hele ben uçtum, çünkü ilk defa bir yemeğin yemesi hazırlamaktan daha uzun sürdü. Bu müthiş bir keyif verdi! Sadece bunu yazmak bile keyif veriyor!




------------------------------
Bizi burada da varız!
Google+ sayfamız: Xlargeaile
Facebook: Xlargeaile veya ben
Twitter: @xlargeaile
Instagram: @xlargeaile
Pinterest: xlargeaile

Copyright 2013 - Ticari olmadığı ve bizi kaynak olarak gösterdiğin sürece yazılarımızı ilgili resimlerle birlikte paylaşabilir veya bloguna koyabilirsin. Sadece resimlerimizi kullanmak istiyorsan, ticari olmayan kullanımı için de bizden yazılı iznimizi almak zorundasın.


4 yorum:

  1. Çocuklar büyüdükçe zorlaşıyorlar:) bu pastayı bende çok sık yapıyorum ama ben hiç yağ kullanmıyorum ve tencerede pişiriyorum,su buharıyla pişiyor ve Leon'un da dediği gibi sünger gibi oluyor, sizin pastada nefis görünüyor bu arada , ellerinize sağlık, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Belki o zaman yukarıda Etkaca yorumda söylediği gibi tencerede pişirmeyi deneyebilirsin...

      Sil