2.12.2013

Yeni bir eğlencemiz var!

Çocukların ikisi hastayken ve hastalık bize de bulaşmışken Leon ve Luka’yı eğlendirmenin en kolay yolu mutfaktan geçiyor. Mutfakta iş yapmaya bayılıyorlar çünkü. Hele yeni eğlencemiz olduğundan beri “bugün ne içeriz” diye beyin fırtınası yapılıyor…

Ama önce Leon’un aşçılığından bahsetmek istiyorum. Geçen hafta yapılması gereken serbest seçim görevi olarak yemek yapmak seçmişti. Bu seçim şimdi ona bir görev mi yoksa bana iş mi olduğunu henüz karar verememişken planını bile yaptı. “Yemek olarak ne yapacaksın, içine ne koyacaksın” diye sorduğumda “size sürpriz olsun” cevabı beni hiç ama hiç mutlu etmemişti. “Canım, ama sonra birimiz yemese üzülmez misin? Ben de hep sizlere soruyorum, değil mi?” diye burnundan kıl almaya çalışan ben, aldığım cevabın karşısında şaşırıp kaldım.

Leon “ama Mama, geçen sefer de bilmiyordun ve yaptığım yemeği çok beğenmiştiniz.” diye oldukça ikna edici mantık yürütmüştü ve şaşkın annesinden bir yorum alamayınca “Beğenmeseniz, ben yerim.” diye eklemeyi de unutmadı. Canım benim! Bu sözlerin ardından mutfağı ona bıraktım ve bana mutfakta öngörülen “çöpçü” görevinin başına geçtim. Yemek bu seferde çok güzeldi! Menümüzde fırında bahçe domateslerimizden yaptığım taneli sosun içinde patates, soğan ve havuç vardı.

Gelelim bu günlerde menümüzün içeceklerine. Meyve suyu tüketimimizi aşamalı olarak azalttıktan sonra geçen hafta bir katı meyve sıkacağı aldım. Artık her sabah farklı bir meyve suyu deniyoruz; elma suyu, portakal suyu, havuç suyu, elma-havuç suyu ve nar suyu denedik şimdilik. Evet, nar suyu yaparken sadece meyve çekirdekleri sıkmak gerekiyormuş, bunu öğrenmiş olduk. Biz kabuğu soyup makinaya attığımız için oldukça buruk bir tat hakimdi.
İlk başta pahalı olup bizi çok zorlayacak diye endişelerim vardı. Ama sonra bir deneyelim dedim. Sonuca şaşırdım. Çok da hesaplı oldu! Detaylarını merak etmeyenler bir sonraki parağraftan okumaya devam edebilir. Haldeki iyi tarım tedarikçisinden aldığımız elma ve havuçlarla 1 litre meyve suyu 1,5 TL'ye mal oldu. Portakal suyu sadece 1,2 TL’ye geldi! Benzin masraflarımız çok, çünkü hal uzak, kabul. Onu da katarsak, bu alışverişimizde elma ve havuç suyunun litresi 2,3 TL, portakal suyu ise 2,25 TL’ye üretiyoruz. Hiç de fena değil, değil mi? 

Şimdilik aklıma gelen meyve suları bunlar ve merakla tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu yazım için bir ricam var. Yazımı paylaştığım gruplarda tüm yorumları okuyup cevaplamayı çalışsam da bu sefer hem çocukların hasta olmalarından hem de işlerim bu arada daha da yoğun olması nedeniyle buna vaktim olmayabilir. Tavsiye ve tariflerinizi bu sefer yazının yorumlar kısmına yazmanızı rica ederim. Hem de yazıyı okuyan tüm anneler bundan faydalanabilsin!


Hazır meyve sularından tamamen vazgeçmemizin nedeni buradan okuyabilirsin; 

------------------------------
Biz burada da varız!
Google+ sayfamız: Xlargeaile
Facebook: Xlargeaile veya ben
Twitter: @xlargeaile
Instagram: @xlargeaile
Pinterest: xlargeaile

4 yorum:

  1. Katı meyve sıkacağı hangi marka? Bazıları aşırı gürültülü ve hem kullanması hem temizlemesi o kadar zor ki hiç işe yaramıyorlar. Sizdeki işe yarayan bir modelmiş, biz de ondan alalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimki Premier markası. Sessiz olduğunu söyleyemem ama kıyaslanacak başka makinem de olmadı. Kullanması çok kolay, temizlenmesi de aslında zor değil, ancak yinede toplam 5 parça yıkamış oluyorsunuz. Sanırım tüm makineler öyle... Tabi ki bir bardak için değmiyor ya da günde 3-4 kullanmak için de çok iş oluyor. Ama günde bir kere topluca sıkmak için gayret güzel...

      Sil
  2. Pancar,havuç ve greyfurt oğlum ve ben çok sevdik :)

    YanıtlaSil
  3. Balıkesire son gittiğimizde portakal, elma, havuç, muz ve bal karıştırılarak atom dedikleri bir içecek oluşturdular, sanırım aşık oldum... Denenmeli.

    YanıtlaSil