26.07.2013

Köpekle eğlenceli oyunlar 5 - Macera heyecanı

Geçen haftalarda anlattığım oyunları dört patili dostunla oynamaya vaktin olmuyorsa, onu başka şekilde de mutlu edebilirsin. Çünkü önemli olan, dostun için küçük değişiklikler yaratman.
Senin için normal olan birçok iş, köpeğin için büyük bir maceradır. Örneğin, onunla alışverişe çıkman, lokantada yemek yemen veya her zaman kullanmadığın, farklı sokaklarda yürüyüş yapman. Bunları köpeğinle beraber yap! Vapura binmek veya havalimanına yapılan bir yolculuk da dostun için güzel bir değişik olacak ve emin ol, o bundan çok büyük zevk alacaktır.

Dostunu küçüklüğünde bu tür gezilere alıştırdıysan, hiç korkamayacaktır. Alıştırmadıysan, ilk başta onu fazla yormaman ve gezilerini kısa tutman gerekir. Çok sayıda insan, yeni kokular ve kaygan zeminler, zamanının çoğunu evinin salonunda geçiren dostun için yeni ve heyecanlı mücadelelerdir!

Alışverişe dostunla birlikte çıkmak istersen, başlangıçta kalabalık saatlerde değil, dükkanların ve sokakların sakin olduğu zamanları tercih etmelisin. Yanında daima ödül maması bulundur, köpeğin doğru bir hareket yaptığında veya uslu durduğunda onu ödüllendirmeyi de unutma.

Kesinlikle yapmaman gereken, tek bir şey var; heyecanlandığında veya korktuğunda, onu güzel sözlerle sakinleştirmeyi deneme. Bu gibi hareketlerle, korkmak ve paniklemekle aslında doğru tepki verdiğini düşünmesini sağlarsın. Sadece sakin ol ve hiç tepki verme. O senden güç alsın ve senin ilgisizliğinden, korkacak bir şey olmadığını anlasın! Zaten, o zamanla her şeye alışacaktır.

Unutma, her yere götürebileceğin bir köpek, hem çok “pratiktir” hem de aranızdaki bağın güçlü olduğunu gösterir. Bu da seni gerçek bir “sürü başı” olarak kabul ettiğini ve her sözüne, her hareketine koşulsuz güvendiği anlamına gelir. Bunu kim istemez?     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder