24.10.2013

Kereviz bu sefer bambaşka...

Peşin peşin söyleyeyim, bu yemek türk damak tadına alışık bir tat olmasa da bizce çok lezzetli! Hele salatayı benim küçüklüğüm ve gençliğimin favori salatasıydı. Oğullarım adımlarımı takip ediyor gibi...

Malzeme:
Kereviz Şnitzel için
1 büyük kereviz
1 yumurta
Galeta unu

Salata için
5-6 salatalık
Yoğurt
Süt
1limon
Şeker
Tuz

Hazırlanış:

Kereviz Şnitzel, benim gibi kereviz tadını beğenmeyen ve bu yüzden yemeyenlerin kesinlikle denemeleri gereken bir alternatif. Çocuklarımın çok sevdiği bir yemek ayrıca. 

Bir kerevizi iyice soyduktan sonra yarım ile bir santimetre kalınlıktaki dilimlere bölüyorum. Her dilimi çırpılmış yumurtaya ve ardından galeta ununda iyice bandırıyorum. Kereviz diliminin her tarafı galeta unu ile kaplanmış olmalı. Sonra dilimleri tavada kızgın yağda kızartıyorum. Çok hızlı kızarmasınlar ama, çünkü kerevizin pişmesi birkaç dakika alabilir. Çatal batırarak pişip pişmediğini test edebilirsin.

Salataya hem Leon hem de Luka bayılıyor. Sosu bile içiyorlar. Ben küçükken o sosu hep babamla paylaşırdım. Salata için 5-6 salatalık rende ile ince ince dilimledikten sonra hafif tuzluyorum. Sonra bir kenara bırakıyorum. Salata kasesine 2-3 kaşık yoğurt, limonun suyu ve şeker karıştırdıktan sonra süt ile ayran kıvamına getiriyorum. Ardından suyu bırakmış salatalıkları iki elimin arasında  iyice sıkıyorum ve sosa ekliyorum. Salata hazır! İsteyen taze maydanoz da ekleyebilir. Afiyet olsun!


Bu yazılar da ilgini çekebilir!

------------------------------
Bizi burada da varız!
Google+ sayfamız: Xlargeaile
Facebook: Xlargeaile veya ben
Twitter: @xlargeaile
Instagram: @xlargeaile
Pinterest: xlargeaile

Copyright 2013 - Ticari olmadığı ve bizi kaynak olarak gösterdiğin sürece yazılarımızı ilgili resimlerle birlikte paylaşabilir veya bloguna koyabilirsin. Sadece resimlerimizi kullanmak istiyorsan, ticari olmayan kullanımı için de bizden yazılı iznimizi almak zorundasın.

2 yorum:

  1. kesinlikle çok beğendim hemen pazara koşmalıyım :) teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Benim , 'pasta pırasa' tarifimi yapmanızı tavsiye ederim. Sizi çok şaşırtacak.

    YanıtlaSil