16.05.2013

Leon ve Luka'nın favorisi; vişneli kek!


Kek yapalı yine uzun süre oldu. Bu sefer Leon’un favori kekini yaptık; vişneli kek. Sofradaki kek vişneli kek olunca fırından çıkarttıktan sonra 20 dakika içinde ve henüz soğumadan bitmiş oluyor! Hazırlanışı da gerçekten çok kolay…

Malzemeler:

125gr tereyağı
200gr şeker
isteyen 1 paket vanilya şekeri ekleyebilir
4 yumurta
100gr un
100gr galeta unu
½ paket kabartma tozu
300-400gr vişne

Hazırlanışı:

Tereyağı, şeker, vanilya şekeri ve yumurtaları iyice köpüklü bir karışım olana kadar karıştır. Ardından kabartma tozu ile karıştırılmış un ile galeta unu ilave edip 2-3 dakikaya kadar karıştır. Hamuru, yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına döktükten sonra üzerine tercihen çekirdeksiz vişneleri serptikten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 75 dakika pişirmesi gerekiyor.

Çekirdeksiz vişne varsa ya da çekirdekli vişne koymayı tercih edersen hamuru fırın ön ısıtmadayken rahatlıkla hazırlayabilirsin. Benim gibi vişneleri ayıklayacaksan bunun için 10 dakika ilave etmen gerekecek. Afiyet olsun! 

3 yorum:

  1. Elinize sağlık. Galeta ununu ilk kez duyuyorum. Kullanma nedeninizi bir de yoksa yerine koyabiliriz merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllar önce bu tarif bir yerde okuyunca ben de şaşırmıştım. Neyse bir deneyim bari diyerek yaptım keki. O günden beri başka vişneli kek yapmam :) İnanılmaz güzel oluyor galeta unuyla... Denemenizi tavsiye ederim. Galeta unu ayrıca kendiniz evde kalan ekmeklerle de yapabilirsiniz.

      Sil
  2. Una ek olarak nişasta koyduğum oldu ama galeta ununu duymamiştim hiç elinize sağlik :)

    YanıtlaSil