17.05.2013

Köstebeğimiz ne yapıyor?


Çocuklarımızın eğlencesi bazen oldukça ilginç boyutlar alıyor. Dün planda köstebeğimizi rahatsız etmek vardı mesela...

Köyde yaşayan hemen hemen herkes gibi bizim bahçemizde de arada sırada köstebek olur. Genelde ormana yakın uçta oldukları için onları dert etmiyoruz. Bahçemizde koşan kedi, köpekler ve tabi ki Leon ve Luka öyle bir gürültü yapıyor ki, birkaç gün içinde arazimizin dışına kaçıyorlar.

Çarşamba sabahı gördüğümüz misafir bambaşkaydı. Daha doğrusu bambaşka bir yerdeydi. Leon tam anaokuluna gidecekti koşa koşa eve geri döndü. "Mama, bahçede yine tümsek ve delik var!" diye heyecanla anlatıyordu. Tabi ki bu cümleden hiç bir şey anlamamıştım ve en iyisi Leon'un göstermesi olacağını düşündüm. Terasın merdivenlerinden indim ve Leon'u takip etmeye yeni başlamıştım çocuklarımın duymaması daha iyi olan bir takım sözcükleri sessizce saymaya başladım. Bir köstebek neredeyse evin yanına üç çok güzel delik açmış toprak yığınları bırakmış. Tam da onları incelerken onu dördüncüsünü yaparken yakaladık. Yakalamak biraz iddialı olurdu, ama tümseğin sallandığını gördük, yani minik herif iş başındaydı demek.

Bu sabah da ilk iş köstebeğimizin yeni tünel girişlerini açıp açmadığını görmekti. Evet, çalışkan bir arkadaşmış... Bugün Leon'la olan planımız bu nedenle köstebeğimizi kovmanın yolunu bulmaktı. Leon ve Luka'yla birlikte internette kısa bir araştırma yaptık. Sonuç, köstebeği rahatsız ederek uzaklaşmasını sağlamak! Eh, iki küçük çocukla bu çok zor olmayacaktı!

İlk olarak yaptığı evini bir dağıtalım dedik ve her bir deliğe su bastık. İki saat sonra köstebeğimiz artık evini temizlemeye başlamıştır dedik ve bir daha su bastık. Ardından kokuyla rahatsız etmeye geldi sıra. Tünel girişlerine ezmiş sarımsak koyduk, Leon üstüne biraz karabiber de serpmek istedi. Peki? Ardından delikleri kapattık. Bir daha bir tünel girişi açarsa Leon sesle rahatsız edecekmiş. Deliği bulup içine bağıracakmış. Leon'un bugünlerdeki desibel seviyesine bakarsak bu kesin çözüm gibi görünüyor.

Merak edenler için; ertesi, yani bu sabah son tünel girişinin 2 metre ilerisinde çok az topraklı tertemiz bir tünel girişi buldum. Yani minik misafirimizi evini başka yerde inşa etmeye karar vermiş.     

2 yorum:

  1. Hiç köstebek görmedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canlısı ben de henüz görmedim, ama Zita veya köpeklerden biri arada sırada bir köstebeği yakalıyor. O zaman ölüsünü buluyoruz...

      Sil