18.04.2013

Çocuk sütleri çocuklara uygun mu?


Hazır ürünleri çok fazla sevmediğimizi biliyorsun. Elimizden geldiği kadar her şey kendimiz taze yapmaya çalışıyoruz. Buna, kullandığımızda, tereyağı bile dahildir. Hazır satılan ürünlerle ilgili haberleri görünce bunları paylaşıyorum. Çünkü herkesin bizim kadar vakti veya yeri olmayabilir. Ayrıca, muhtemelen her anne baba gibi biz de bir zamanlar o ürünleri elimize alıp inceledik. Kendimize „Bunlar gerçekten da iyi mi şimdi?“ sorduk…

Geçen gün Alman Spiegel online'de okuduğum haberde Alman Tüketici Koruması ve Gıda Güvenliği Federal Dairesi çocuklar için özel üretilen süt ürünlerini inceledi. Marketlerde satılan birçok çocuklara yönelik“ ürünler gibi çocuk süt ürünlerinin test sonuçları ilgili üreticiler için adeta birer tokat gibiydi…

Süt tozu veya hazır süt fark etmez, çocuklar için üretilen süt ürünleri reklamlarda veya paketlerin üzerinde önemli ve sağlıklı ilave içerik maddeleriyle çocuklarımızın daha sağlıklı büyüyeceklerine inandırılmaya çalışıyor. Ancak içerikleri inceleyince tablo tam aksini gösteriyor. Çocukların özel beslenme ihtiyaçlarına hiç de uygun değillermiş! Besin değeri  şeker oranı gibi fazla, bazılarının kalsiyum oranı normal sütten bile az. Az yağlı süt bile normal sütün üç katına satılan bu çocuk süt ürünlerinden daha yararlıymış. Çocuklar için özel üretilen ürünleri almadan önce içerikleri normal ürünleriyle karşılaştırmayı unutma… Eminim, şaşıracaksın!

-----------------------------
Yazılarımızı paylaşabilirsin. Paylaşmana seviniriz! Bunun için her yazının altına e-posta/blog/twitter/facebook'ta paylaş linkleri koyduk. Örneğin Facebook'ta paylaş linkini tıklayınca ilgili yazıyı kendi duvarınızda veya üye olduğun bir grupta paylaşabiliyorsun. 

2 yorum:

  1. Ben olabildiğince günlük süt kullanmaya çabalıyorum..

    YanıtlaSil
  2. Hazır paket ürünlerde sağlığı tehdit eden çok fazla şey var hiç tüketmemek daha faydalı hatta. Ben bütün paket gıdaları hayatımdan çıkardım. Temel birkaç ürün sadece.

    YanıtlaSil