11.04.2013

Havuçlu kek


İki haftadır kek yapmayınca dün artık zamanı gelmişti. Leon ve Luka havucu çok sevdikleri için havuçlu kek yapalım dedik. Yani, tavşan keki veya kırmızı kek gibi ilginç bir isim bulmama da gerek yoktu. Üzerine taze beyaz peynirli krem de sürebilir. Ancak biz bunu henüz denemedik. Üzerine bir şey olmayınca çocukların yemesi daha kolay bence…

Malzeme

375 gr un
250 gr şeker
350 gr rendelenmiş havuç
200 gr kıyılmış badem
4 yumurta
250 gr eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
2 limon
biraz tuz

Hazırlanış

Un, kabartma tozu, şeker, tuz ve bademi bir kapta karıştır. Buralarda kıyılmış badem bulamadığım için iğneyle pakete dört beş delik açarım ve üzerine tahta kaşıkla vura vura ezerim. Aslında çok da hoş bir şey çünkü herkes gücünü deneyebilir. Aynı zamanda öfke kontrolü olarak da kullanılabilir. Ben de genelde o gün kızmış ya da sinirli olan oğluma yaptırıyorum. Bu sefer Luka'nın sırasıydı. 

Leon havuçları rendelemeye, Luka da karıştırmaya üstlendi. Rendelenmiş havuçları karışıma karıştırdıktan sonra rendelenmiş limon kabukları ve suyu da eleyip karıştırman gerekiyor. Biraz biçimsiz bir hamura benziyor, ama merak etme, sonra düzelir.

Yumurtaların akını sarısından ayırıp, sarıları eritilmiş margarin veya tereyağı ile hamura ilave et ve iyice karıştır. Bu 2-3 dakika alabilir. Leon beni dinlemeyip yumurtaları ayırmak isteyince ona denemek için iki yumurta verdim. Yarınki kahvaltıda omlet var. 

Yumurta akı sertleşene kadar çırptıktan sonra hamura ekle. Karıştırdıktan sonra hamuru yağlanmış bir forma koyman yeterli. Kek önceden ısıtılmış fırında 180°C’de en fazla 60 dakika pişecek.

Verdiğim miktar büyük çaplı yuvarlak pasta formları içindir. Ben iki küçük kareli formlar kullanıyorum. Yani iki küçük kek çıkıyor. Birini yiyoruz, diğerini çocuklu bir arkadaşa ya da anaokuluna veriyorum.





5 yorum:

  1. Hallo Regina, Mandel sollen geraspelt sein oder? Also wie Mehl? Nicht grobe Stücke..
    Weil das macht viel Unterschied für Konsistenz..in deutschland kriegt man ja die Mandel geraspelt ( wie mehl) überall..aber auch grobkörnige gibt es.

    YanıtlaSil
  2. Hallo Nar Çiçeği, beneidenswert! Schade, dass ich die Auswahl nicht habe... Mehl macht nicht wirklich Sinn. An deiner Stelle würde die grobkörnigen Mandelstücke, Mandelstifte oder Mandelscheiben nehmen.

    YanıtlaSil
  3. Bu arada kendi kendime güldüm.. Alman bir arkadasin sayfasina yazdiktan sora sana da almanca yazmisim..;))) emzirme dalginligi olsa gerek..isim regina olunca direkt almanca dalmisim;)))

    YanıtlaSil
  4. 60 dakika çok değil mi? Yanmıyor mu?
    Deneyeceğim mutlaka, bizim havuçlu kekten farklı bir tarif. Bizde de baba-kız aktivitesidir kek işi ve genelde tarçınlı yapılır. Ama sizin tarçın yazısından beri temkinliyim aslında.

    YanıtlaSil