Havanın güzel olmasıyla birlikte biz bahçemizde ateş yakmaya
başladık. Çocuklar bunu çok sever. Küçük çalı çırpı topluyorlar ateşe
taşıyorlar. Ben de bunu fırsat biliyorum, birkaç patatesi alüminyum folyoya
sarıp ateşe atıyorum. Yemekte kumpir var!
Ateş yakabileceğin bahçen yoksa üzülme, patatesleri balkondaki
mangalda hatta mutfaktaki fırında bile aynı şekilde yapabilirsin. Patatesler
olurken – ki bu uzun sürüyor çünkü kocaman patates kullanıyoruz- diğer
malzemelerle ilgileniyorum. Bezelye, Meksika fasulyesi ve mısır konserveleri
açabilirsin. Daha doğal bir şey olsun istiyorsa benim favorimin hazırlanması
çok kolay. Bir adet rendelenmiş havuç yoğurtla karıştırıp içine bir diş
sarımsak da sıktıktan sonra güzel bir meze hazır. Meze konusundaki hayal gücün
muhtemelen benden kat kat daha iyidir. Biraz kaşar peyniri de rendelemek
gerekiyor tabii ki. Tereyağı veya margarin de lazım ve bana da organik ketçap.
İtiraf ediyorum, çocuklara kötü örnek oluyorum ama onsuz kumpir yemem…
Patates hazır olunca bana düşen iş sadece onları ortadan
ayırmak, tereyağı ve kaşarla karıştırmaktır. Çünkü Luka ve Leon ondan sonra her
şeyi kendi zevklerine göre hallediyorlar. Güzel tarafı da o. Leon çok fazla
patates yemezse de kumpir yemeyi seviyor, Luka da patates. Yani, ikisi patatesi
ile biraz sebze yemiş oluyor. Üstelik çok keyif alarak. Bu nedenle “ateş yakıp
yemek yapalım mı?” diye sorduğumuz da cevap hep “kumpiiiiiiir” oluyor!
Kumpir i severim.. Kubilaya annem patates püresi yapıyor o da severek yiyor.. bir gün kumpir denemeliyim :)
YanıtlaSilketçapseverim ben de:)
Kumpiri evde fırında ben de yapıyorum. Zeytin (siyah ve yeşil), salatalık turşusu güzel tat veriyor, tavsiye ederim. ;)
YanıtlaSil