1.04.2013

Çocuklarla masa boyadık


Daha önce bahsettiğim şu masayı hafta sonu yaptık ve boyadık! Pazar günü Leon sabahtan beri beni aceleye getirmeye çalışıyordu “Hadi ama, Mama! Ne zaman masayı boyacağız bugün?” diye. Var olan bir masa tablasını eşimle terasa çıkarttık ve Leon’la dört tane ayak vidaladık. Ardından evdeki tüm çocuk boyalarını çıkarttık…

Bizim evimizde daima bir sürü boya bulunuyor. Real’dan sıvı sulu boyalar, kumaş boyası, ahşap boyası, cam boyası, guaj boyası. Burada aradığımda her boyayı bulamayacağımı bildiğim için görünce alıyorum. Bir gün çocuklarla tişört boyasak evde kumaş boyası olsun örneğin. Pazar günü hepsi işimize yaradı. Leon ve Luka kendi küçük sandalyeleri üzerine çıktılar ve fırçalarını aldılar. Sırayla neredeyse tüm boyaları bitirdiler. Ama masamız zaten büyük!

Luka belli bir süre sonra sıkılınca bahçede ateş yakan babasının yanına indi. Leon ise özenle tüm boş kalan yerleri doldurdu ve ardından kenarı bile boyadı. Neticede dört gözle bekliyordu bu “faaliyeti”. Akşam eşimle masayı içeriye aldık. Boyaların iyice kuruması gerekiyor tabi ki. Bu sabah masayı tekrar terasa aldık ve Leon anaokula gittikten sonra üstüne şeffaf vernik sürdüm. Akşam kadar kuruyup esas yerine alabiliriz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder