29.04.2013

Oğullarım spora mu soyunuyor?


Leon ne kadar anneannesiyle karşılıklı üzülmeler yaşıyorsa da onu çok seviyor. Neden? Çünkü sabahtan akşama kadar Leon ve Luka’yla oyun oynuyor! Eh, anneanne gidince gözyaşı döken iki çocuğunun keyfini yerine getirmek hiç de kolay olmuyor…

Yatakta kitap okumalar, banyoda arabalarla kurgular, kahvaltının ardından Lego, hamur, puzzle, kutu oyunlar, bahçede salıncak, koşuşturmalar…  Luka ve Leon ne oynamak istiyorsa anneanneleri hep onların yanında, çoğu zaman onlarla birlikte oynuyor zaten. Ayrılma vakti gelince tabi ki gözyaşları kaçınılmaz. Biz de anneanne ve dedeyi havalimanına bıraktıktan sonra hep yoğun bir program gerçekleştiriyoruz. Başka türlü Leon ve Luka üzüntülerini unutmuyor çünkü.

Bu hafta sonu Luka için sandalet almaya gittik. Haftaya başlayacakları ve heyecanla bekledikleri yüzme kursu için mayo, yüzme tahtası ve bone seçtik. Bunu sonra detaylı anlatacağım. Ama en güzeli, Leon’un amcasının doğum günü hediyesini seçmeye gittik: bisiklet! Seçmişken de alıverdik tabi ki…

Pazar günü keyif günüydü! Kahvaltıdan hemen sonra çıktık köyü bisikletle gezmeye! Luka’nın da ne kadar iyi sürdüğünü görünce alırken bile şaşırmıştım. Luka’ya da alındı tabi ki, madem sürebiliyormuş… Kasklar da almıştık. Ne olur, ne olmaz! Leon zaten bu günlerde hız yarışına merak sarmış durumda. Bizde düşe kalka bisiklet sürmeyi öğrendik zamanında, tabi ki onlar da öyle yara bere öğrenecekler. Ama kafa sağlam kalsın, bizim zamanımızda kask yoktu yoksa biz de takardık ya da bize de taktırılırdı daha doğrusu.

Misafirlerimiz de vardı ve Leon ve Luka bu arada Cumartesi günü kullanamadıkları haftalık televizyon iznini kullanmaya karar verdi. Mina ve Yuki hemen yanlarına yerleşti! Zita ise o arada çocukların tünelinin gölgesinde kestiriyordu. Yani, herkesin keyfi yerindeydi Pazar günü!      

1 yorum:

  1. Yerim onların kasklarını :) güle güle eğlene eğlene binsinler :)
    ben de oğluma bisiklet alıcam azcık daha büyüsün :)

    YanıtlaSil