24.04.2013

Oyunla her şey daha kolay

Çocuklarımızın pek sevmediği birçok durum birazcık oyuna çevrilince ne kadar kolaylaştığını biliyor musun? Oyun bulmak konusunda hiç zorlanmıyoruz zaten. Bizce zor olan, karşı koydukları anda çocukların ilgisini çekici bir oyunla onlara aslında istediğimizi yaptırabileceğimizi hatırlamamız...

“Cuuf cuuuuf! Banyoya giden tren kalkıyor!” dediğimde akşam saat yediye birkaç dakika oluyor. Arkamdan vagonlar belirlenmeye başlıyor. Leon ve Luka'yla bir tren oluşturup yukarıya çıkıyoruz.

Dışları fırçaladıktan, yüzlerini yıkadıktan ve çişini yaptıktan sonra yatak odasına giden yolda oyuna dalmamaları için eşim baştan oyun oynuyor. "Kim benimle yatak odasına kadar yarışıyor?" diye duyuyorum. Ardından önde Leon ve Luka üstünde sadece iç çamaşırıyla emekleyerek beni geçiyorlar.

Yatırma sırası bendeyken bir pelikan oluyorum. "Mmmh karnım çoook aç, bugün mavi kurbağa yemek istiyorum!" diye ben seslenirken  Leon ve Luka adlı, giydikleri giysilere göre renkli kurbağalar odalarında bir yerde saklanıyorlar. Aç olan pelikan onları bulana dek...

Bu oyunlar bazen yorucu olabilir, evet. Ama inan, çocuklarımın o anda onlardan istediğimi yapmalarını bekleyip sonra da ikna etmeye çalışmak ve muhtemelen en sonunda sinirlenmekten çok daha kolay. Üstelik daha elverişli, çünkü istediğimiz şey hemen ve itiraz etmeden onlara yaptırabiliyoruz. Yeter ki oyunla yapılsın!

2 yorum:

  1. Kendimi bildim bileli ben oyuncuyumdur :) O yüzden hiç zorlanmıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Ben oyun oynamayı severim kendimi bildim bileli :) o yüzden zorlanmıyorum

    YanıtlaSil