15.04.2013

Kolay bir faaliyet; denizaltı

Son iki hastalık bana bulaşmadan atlatabilmiştim. Onun yerine bu seferki bana topluca vurdu sanki. Cuma akşamdan beri ağrı, burun akıntısı, öksürük ve ateşle yatıyordum. Yatmak kelimesi de ağız gelişi tabi ki. İki ufak çılgın veletle yatmak nerede… Çoğunlukla eşim ilgilenmişse de çocuklar yine de rahat bırakmıyor. “Mama şöyle, Mama böyle, Mama sana bir şey diyeceğim…” diye geçti hafta sonu. Leon “ben faaliyet yapmak istiyorum” dediğinde kendimi hiç ona göre hissetmiyordum. Bu nedenle kolay bir faaliyet seçtim. Gerçekten de Leon çizgileri çekmenin dışında faaliyeti tamamen tek başına yaptı.

Lazım olan malzeme de çok az. İki pipet, solvent içermeyen Pritt, makas, biraz yapışkan bandı ve iki farklı renkte kağıt denizaltımızı yapmak için yeterlidir. Bir kağıdın üzerine denizaltının gövdesini çizeceksin. Benim gibi serbest elle düzgün bir çizgi çekmek yeteneğin yoksa, o formda olan bir servis tabağı kullanabildiğin gibi iki yarım yuvarlak daireyi de birleştirebilirsin. Diğer kağıda işte dört yuvarlak çizdikten sonra benim işim bitmişti!

Leon denizaltı gövdesini makasla güzelce kesti. Ardından daireleri kesti ve denizaltı gövdesini üzerine yapıştırdı. Pipetlerin birini bantla denizaltının arkasına yapıştırdı. Diğer pipeti ikiye bölüp denizaltının önüne yapıştırdı. İşte denizaltımız hazırdı! 

-----------------------------
Yazılarımızı paylaşabilirsin. Paylaşmana seviniriz! Bunun için her yazının altına e-posta/blog/twitter/facebook'ta paylaş linkleri koyduk. Örneğin Facebook'ta paylaş linkini tıklayınca ilgili yazıyı kendi duvarınızda veya üye olduğun bir grupta paylaşabiliyorsun. 

1 yorum: