Çiftlikte büyüyen çocuklarında daha az oranda alerji görüldüğünü hepiniz biliyorsunuzdur. Birkaç araştırmada gösterilmişti. Zürich Üniversitesinde yapılan bir araştırma bu konu neurodermitis’le kısıtladı. Bil bakalım, ne bulmuşlar! Araştırmaya göre çiftlik hayvanları veya kedi ile büyüyen çocuklarda daha az neurodermitis (sedef hastalığı) görülüyor. «Journal of Allergy & Clinical Immunology» dergisinde yayınlanmış araştırma sonuçları evcil hayvanın bulunduğu evlerde neurodermitis hastalığı görülen iki yaş altı çocuk sayısı daha az olduğunu vurguluyor.
Neurodermitis çoğu zaman bebeklik çağında başlar. Endüstri ülkelerindeki çocukların %20’sinde bu hastalığa rastlanıyor. Sedef hastalığı, cocukluk çağında en çok görülen deri hastalıkları arasında yer alıyor. Neurodermitis birçok faktörlere bağlı olan alerjik bir hastalıktır. Tüm alerjiler gibi çok karmaşık nedenlerden kaynaklanabiliyor.
Araştırmaya göre çiftliklerde büyüyen çocuklarda ve çiftlikte hamileliğini geçiren annelerin çocuklarında alerjilere önemli oranla daha az rastlanıyor. Bilim adamları bunun için 1063 çocuğu incelemiş. 508 çocuk çiftlikte yaşıyor, 555 çiftlikte yaşamıyordu. Bulgulara göre hamileliğini inek, at, domuz veya kedi ile geçiren annelerin çocukları ilk iki yaşta çok daha az sedef hastalığı geliştiriyor. Hastalıktan koruma faktörleri taze süt, hayvanlarla direkt temas ve bazı bakterilerden oluşuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder