21.03.2013

Choco Crossies


Başta Leon ve Luka olmak üzere ailece bayıldığımız bir tatlı var: Choco Crossies,  Almanya’dan bildiğim bir tarz çikolatalı kurabiye. Genç yaşlarımdan itibaren yaptığım bir tatlıdır bu. Çünkü hazırlaması çok kolaydır. Bana hızlıca sıra dışı bir tatlı lazım diyorsan, Choco Crossies tam sana göre. Ama dikkat! Çocuğun ve eşin bunları süpürüp bitirmesin!

Malzeme

Choco Crossies yapmak için lazım olan sadece iki şey var: Çikolata ve gevrek. Gevrekler sade olup mısır gevreği ya da benim kullandığım buğday gevreği olabilir. Çikolata olarak sevdiğin marka ve tat çikolata veya çok hızlı olmak için pasta süsü için satılan bitter glazürü de kullanabilirsin. Çikolatadan ben genelde iki paket kullanırım.

Hazırlanış

Çikolata kullanırsan bunu küçük parçalar haline bir kaba, kabı da su dolu tencereye koyman gerekiyor. Sıcak suda çikolata yavaş yavaş eriyecek. Glazür paketleri kullanıyorsan onları 1-2 dakikada mikrodalgada eritebilirsin.
Ardından iki avuç gevrek erimiş çikolata içine at ve iyice karıştır. İhtiyaca göre daha fazla gevrek ekleyebilirsin. Tüm gevrekler çikolata ile kaplanmış olduklarında – hala bol çikolata varsa daha fazla gevrek eklemek isteyebilirsin- Choco Crossies’i yerleştirmek kalıyor.

Buzdolabına sığacak bir tepsi veya tabağı fırın pişirme kağıdı ile kaplamanı tavsiye ederim, Choco Crossies o kağıttan kolay çıkıyor çünkü. Ardından bir tatlı kaşığı ile küçük kurabiyeler yapıp direkt kaşıktan kağıda yerleştirmen gerekiyor. İşte bu kadar! Choco Crossies’i, çikolata sertleşene kadar buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsin…

Eğer istiyorsan çikolata gevrek karışımına fındık fıstık parçacıkları da ekleyebilirsin. Ama bence hiç gerek yok. Sade olarak da müthiş lezzetliler!  

5 yorum:

  1. Süper tarifmiş. Çocuklar bunu yemek için şimdilik çok küçükler ama ilk önce kendim için denemek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence her şeyden önce kendiniz için yapın :) çok güzel bir şey çünkü!

      Sil
  2. Bencede çok hoş bir tatlı olacak...hemde yapması çok kolay teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bunu mutlaka deneyeceğim.
    Biz de farklı bir tarzda benzer bir tatlı yapıyoruz:
    Kurabiye süsü olarak satılan (Eminönü'ndeki pastacılarda ucuza alınabilir) minik çikolataları benmari eritip, çilek, muz, portakal gibi meyveleri içine batırarak buzdolabında dondurarak pek eğleniyoruz biz de. Kızım bu çikolataya bandırma işine bayılıyor, oğlum da yemeye elbette:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o da ne kadar hoş bir şey! kesinlikle deneyeceğiz :)

      Sil