28.03.2013

Çocuklar için kahvaltı gevrekleri testte


Çocukların ilgisi çizgi film karakterleri ve oyuncaklarla çekiliyor. Ebeveynler ilave edilen vitaminler ve tahıllarla ikna ediliyor. Foodwatch geçen son bahar çocuklar için satılan kahvaltı gevrekleri yakından incelemiş ve içerdikleri şeker oranlarını kontrol etmiş. Sonuçlar, tahmin edebildiğimiz gibi korkunç…

Çocuklar için dengeli bir kahvaltı olarak pazarlanan kahvaltı gevrekleri çocuklar için hiç de uygun bir kahvaltı oluşturmuyor! Foodwatch, çocuklara uygun bir yemek olduğu izlenimi bırakan 143 ürünü inceledi ve neredeyse yarısının %30 şeker içerdiğini tespit etti. Ancak test edilen gevreklerin %6’sındaki şeker oranı %10’dan azdı. Örnek vermek gerekirse, Kellog’s markanın Smacks ürünü 43g şeker içerirken, Nestle’nin çocuklara yönelik ürünlerinden hiçbir tanesi 30g şekerin altına düşmüyormuş. Şeker oranlarıyla bu iki markayı bile geçen ürünler de var! Büyük zincirlerin ve ucuzluk marketlerin kendi adına ürettirdikleri ürünler…

Çocuklarımıza yetişkinlere yönelik satılan ürünleri vermek daha doğrudur. Bizim sürekli kullandığımız iki ürünü kontrol ettim. Biri 11g şeker içerirken diğeri gevreklerinde 17gr şeker barındırıyor. Komik olan, şeker oranı daha yüksek olan ürün aslında daha sağlıklı ve diyet için uygun olduğu izlenimi yaratmaya çalışıyor! 


------------------------
Bizi takip etmenin yolları
Bizi takip etmek isteyenler bunu tabi ki normal veya mobil bloğumuzu sürekli kontrol ederek yapabilir. Ancak bunu yapmadan da yayınlarımızı kaçırmamak mümkün. Bunun için farklı yollar var:
  • Cep telefonundan da bloğumuzu takip edebilirsin. Bunun için işletim sistemine uygun, Google Reader gibi bir okuyucu kullanman gerekiyor. O Reader sayesinde takip etmek istediğin tüm blogları ya da sayfaları kayıt edip yeni bir yayın olunca sana haber verecek.
  • Google+ sayfamızı çevrelerine ekleyebilirsin. 
  • Bloğumuzdaki “Yazılarımız posta kutusuna gelsin” bölümüne e-mail adresiyle kayıt olabilirsin. Posta kutusuna gelen e-mail’deki linke doğrulamak için tıklaman gerektiğini unutma. Ardından her sabah bir önceki günün yayınlarının özetleri ve ilgili linkleri posta kutusuna gelecek.
  • Facebook sayfamızı şuan için takip edebilirsin. Ancak FB çok fazla sınırlama uyguladığı için oradaki sayfamızı çok uzun süre yayında tutmayı düşünmüyoruz.   

6 yorum:

  1. merhaba, sürekli kullanıyoruz dediğiniz 2 ürün nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Müsli yapımı için sürekli iki ürün kullanıyorum. Biri mısır gevrekleri, sade olanların şeker oranı 11gr. Nestle hariç markalar alıyorum artık. Nesfit buğday gevrekleri de ekliyordum, sadece mısır olmasın buğday da olsun diye. Ama Nestle dışında bir marka bulamadım ve Nestle almamaya karar verdim artık (dünyadaki içme su kaynakları satın alımlarındaki davranışları ve aşırı yoksul ve susuz bölgelerdeki su dolum tesislerindeki çalışanlarına 15 dakikalık kısacık öğle arasında yemek vermemeleri ve gündelik sadece 1 Litre içme suyu vermelerinden dolayı Nestle kullanmamaya tercih ediyoruz).
      Sadece 1gr şeker içeren yulaf ezmesi ve çavdar ezmesi oranı çoğaltacağım :)
      Balla veya biraz şekerle tatlandırıyoruz bizim müsli. Fındık, fıstık ve bolca kurutulmuş meyve katıyorum ki Leon ve Luka sevsin... ve çok severler!

      Sil
  2. Paketlenmiş her türlü ürünün çocuk ve yetişkinlerin bile yememesinden yanayım, tamamiyle amerikan kültürü besenleme tarzını benimsetiyorlar insanlara, Nestlenin hiç bir ürününü önermem zaten çok güvendiğimiz türk markalarınında ondan kalır yanı yok zaten, şeker kullansalar yine iyi mısır şurubu kullanılıyor ve mısır şurubu doğrudan iç organ yağlanmasına bel ve basen bölgelerinin yağlanmasına sebep oluyor. Şuan ne içtiğimiz süt doğal ne yediğimiz tavuk ne de yumurtası =(

    YanıtlaSil
  3. Kendimiz ara sıra yesek de ben bıdığa olabildiğince vermeme taraftarıyım..

    YanıtlaSil
  4. Misir ve misir surubu icerdigi icin kesinlikle bu urunlere karsiyim :( Anaokulunda cocuklarin onune koyuyorlar. Ayda 1 gun de olsa yememesi icin elimden geleni yapiyorum! Evde ise kahvaltida yumurta, zeytin, peynir gibi seyler varken, bunlari dogru bulmuyorum :(

    YanıtlaSil
  5. Olabildiğince doğal beslenmek en güzeli.. Kendi yaptığımız ürünleri tüketmeliyiz, işin içine makineler girince sağlıksızlaşıyor.. İçlerinde bir yığın kimyasal var. Aroma ya da koruyucu yazıyorsa tüketmemeli.

    YanıtlaSil