20.03.2013

Şangır! Cam kırıkları şans getirirmiş...


Şangır! Kırılan bardak sesi duyulunca bizde her şey oto pilota bağlanıyormuşçasına işliyor. Tıpkı dün olduğu gibi.   

Mutfaktan o şangır sesini duyur duymaz başladım. “Kimse kıpırdamasın” diye seslenmeme herkes o kadar alışmış durumdaki Mina, Yuki ve Thea bile anında merdiven altındaki yerine koşup yataklarına yattılar. Leon ve Luka’dan bir “tamam, Mama” geldi. Dün bizimle aşağıda olan Liz olduğu yerde kaldı ve ne yapacağına şaştı. Onu kapıp yan odaya soktum. Sonra mutfağa baktım, acaba ne olmuştu?

Leon son günlerde revaçta olan makasla kesme faaliyetini seri üretime bağlanmıştı, hiçbir yere gidisi yoktu. Hakikaten, tek başına keserek o kadar çok faaliyet yaptı ki, onları asmak istediğinde raptiyelerle kapıya bantla mandal takmak zorunda kaldım. Koyacak başka yerim yoktu o kadar sanat eserlerini!   

Luka buzdolabından sesleniyordu “Özür dilerim!” Aha, heyecanın kaynağı Luka’mış demek! Buzdolabının önüne çektiği taburenin üstünde suçlu suçlu oturuyordu. Heyecandan parmak emiyordu. Kendine içecek koymak isterken bardağı kırdı. Üzüntüsü onaydı.   


Kocaman cam bardakları varken, kocaman diyorum çünkü küçük cam bardaklarımız da var ama onlar çekici gelmiyor, plastik bardak kullanmak isteyen kim? Luka değil. Leon! Evet, Leon haftalardır sadece plastik bardakları kullanıyor. Bugüne dek yeterince bardak kırdı ve artık dikkat etmekten yorulmuş olsa gerek küçük büyük ama plastik bardak tercih ediyor. Luka ise hala biz büyükler gibi yapmanın derdinde. Yüzlerce kere “cam olanı değil, plastik olanı al” deyip kavga etmek yerine ne olur, birkaç tane kırsalar dedik ve takımları kaderlerine teslim ettik. Leon ve Luka bu şekilde erkenden, cam kırıkları varken nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiler.   

Bardaklarımız tabi ki çoktan değişti. Eski takımdan artık pek kalmayınca yerine koyabileceğimiz ucuz bardaklara yöneldik. IKEA sağ olsun 1 TL’lik kocaman bardaklar tam da bize göre! Onlardan daha çok alacakmışız gibi görünüyor. Almanca'da bir deyim var "cam kırıkları şans getirir" diye. Çok şanslıyız demek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder