26.03.2013

Evcil hayvanı olmayan çocuk kalmasın


Sorumlulukları bilen meraklı ve üstelik okulda iyi olan bir çocuk birçok anne babanın hayali. Onun için çok şey yaparlar. Yabancı bakıcılar, pahalı okullar, özel ders ve aklıma gelmeyen birçok yola daha başvuruluyor. Almanya’da bakıcısı olan çocuk sayısı Türkiye’ye göre çok az, çocukları özel okula finansal açıdan gönderebilen ebeveyn sayısı daha da az. Orada yapılan bir ankete göre evcil hayvanlar önemli bir rol oynuyor. Nasıl mı?

 The Consumer View Enstitüsü tarafından yürütülen ankete göre ebeveynlerin %94,1’i, evcil hayvanların çocukların eğitiminde önemli bir rol oynadığı kanaatinde. Bunun için 19 ve 49 yaş arasındaki toplam 1012 yetişkine sormuşlar. Evcil hayvanı olan ve olmayan, genç veya yaşlı, erkek ya da bayan, aşağı yukarı herkes aynı fikirde: evcil hayvanlar çocuklar için çok yararlıdır.

Hemen hemen herkes evcil hayvanlarla büyüyen çocukların daha erken yaşta sorumluluk sahibi olduğu konusunda hem fikir. Evcil hayvanı olmayan kişilerin %80’i, evcil hayvan besleyen kişilerin %91,2’si öyle düşünüyormuş. %47,3’ü, evcil hayvan ile büyüyen çocukların daha meraklı olduğuna inanırken %40,2’si evcil hayvanların çocukların konsantrasyonu arttırdıklarından emin.

Çocukların evcil hayvanla birlikte büyümesi gerektiğini düşünen en büyük kısım 40 ile 49 yaşındaki kişilerin %96,5’i olmuş. Eh, bizim de bol evcil hayvan olmasına şaşırmamak lazım o zaman! Kedi, köpek, kobay veya kuş olsun, ama evcil hayvanı olmayan çocuk kalmasın!  

2 yorum:

  1. Fotoğrafa bayıldımmm!! Söylediklerinizin hepsine katılıyorum. Başka ülkeleri bilmem ama Türkiye de tanıdığım zengin fakat çocuklarını görmeyen aileler var. Sabahtan gece 12 ye kadar çocuklarının bakıcısı var -anne çalışmadığı halde-. Çocuğunu görmemek için 12 ye kadar başka yerlerde. Çocuğu da engelli :( Normal çocuklara göre ailesine daha çok ihtiyacı var..

    ''EVCİL HAYVANI OLMAYAN ÇOCUK, GENÇ, YETİŞKİN, YAŞLI KALMASIIN!!''

    ''Şeyda Tüylüoğlu''

    YanıtlaSil
  2. Evcil hayvan gerçekten çok güzel. Keşke minik de olsa bir bahçe olsa evlerde. Evin değil, apartmanın bir bahçesi olsa o bile yetecek. Yoksa evde evcil hayvan, istanbul gibi yerde ve çalışma koşullarında yazık geliyor bana. Yani o hayvanlar da dört duvar arasında kalıveriyorlar. Ne bileyim, çocuklara iyi gelecek diye, hayvanlara eziyet gibi bazı durumlar...

    Yine de çocuğa keisnlikle çok yararlı bence de.

    YanıtlaSil