4.03.2013

Çocuklarla faaliyet - kağıttan araba


Bu kadar hasta yattıktan sonra çocuklarla biraz faaliyet yapayım dedim. Leon bu kadar uzun anaokulundan uzak kalınca –ki 4 gün onun için oldukça uzun sayılıyor- bu tür şeyleri sevmemeye başlıyor nedense. Yani tatil veya hastalık dönemlerinde anaokulu programını bir şekilde devam ettirmeye çalışıyorum. Bu hafta sonu araba yaptık.

Öyle görkemli bir şey değildi, bu yolun henüz başındayız… Ama hoş oldu ve gözbebeği gibi korunuyor. Hem Leon hem de Luka tarafından. Luka’nın sanatsal parmağı dokunmadı gerçi, o kendine o arada başka uğraş bulmuştu. İki farklı renkte yaprak karton kağıt, Pritt, kurşun kalem, makas ve daire çizmek için kullanabileceğiniz bir nesneden başka bir şeye ihtiyacımız yoktu. 



Kağıtlardan birini ortadan katladık ve köşeleri alt kenarlarına eşitlenmiş şekilde bir bu tarafa bir diğer tarafına burktuk. Sonra burktuğumuz kısımları katlanmış kağıdın içine girerek katladık. Bu tarz anlatımlarda çok iyi değilim, biliyorum. Umarım resimden anlaşılıyor. Araba gövdemizin üstüne hafif yuvarlak kestik. Ardından diğer renkteki karton kağıttan dört daire çizdim, Leon onları kesti. Pek yuvarlak olmadı ama neyse, ama “Taş devrin”‘deki Çakmaktaş ailesinin arabasının tekerlekleri de tam yuvarlık değil…  Biz makas işlerinde işte o çağdayız şuanda! Tekerleklerimizin üzerine nokta ve çizgiler, yani jantlar çizdikten sonra Leon taş devrine taş çıkaracak tekerleklerini araba gövdesinin üzerine yapıştırdı ve… Arabamız hazır!         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder