11.03.2013

Hiç balon adamı yaptın mı?


Faaliyet yapalım dediğimizde bizde iş birkaç adım önceden başlıyor. İnternette girip Leon ve Luka’yla faaliyet örneklerinin resimlerine bakıyoruz. Bildiğiniz tartışmalar yaşanıyor o zaman. “Bak, bu çok güzel”, “Hayır ben bunu istemiyorum” “Ben yapardım ama, neyse” “Mama, geri git geri git, güzel bir tane gördüm” gibilerinden. Ta ki “Bu nasıl?” soruma tek ağızdan kocaman bir “eveeet” duyana kadar.

O zaman ikinci adıma geçiyoruz. Bunun nasıl yapacağımıza. Gerekli olan tüm malzemeleri yoksa alternatifleri düşünmemiz gerekiyor. Bu bile başlı başına bir keyif. Takıldığımız bir noktaya birlikte çözüm bulmaya çalışıyoruz. Örneğin bu balon adamları seçtiklerinde gördüğümüz resimde saç olarak hediye bandı kullanılıyordu. Böyle bir şey evimde hiç olmamıştı… “Saç için ne kullanabiliriz acaba…” derken, benim minik delikanlılar düşünmeye başladı. “Buldum!” diye sırıttı Leon. Bana tarif ettiği şey rulo halinde kağıt şeritlerdi. Onları haftalar boyunca Türkiye’de arayıp bulamayınca bir arkadaşımdan Almanya’dan getirmesini rica etmiştim. Nasıl da aklına gelmişti Leon’un! Süper bir fikirdi.

Balon adamlarımızı yapmaya hazırdık. Leon ve Luka balonların renklerini seçerken ben diğer malzemeleri getirdim. İki tane sürpriz yumurta kapları, farklı renklerde karton kağıt, makas, kırmızı ve siyah keçeli kalem, pastel boyalar, Pritt ve yapışkan bant.

Önce balon adamların ayaklarını kestim. Leon kendininkini çok güzel boyadı. Sonra ortaya açtığım deliğe şişirdiğim balonların birinin düğümü sokup alttan bantladım. Karton kağıttan yuvarlak bir daire kestim ve yine ortadan açtığım deliğe diğer balonun düğümü sokup bantladım. Kağıdın içine bir sürü yapışkan bant buruşturup koyduktan sonra iki balonu üst üste koydum ve bu şekilde birbirine yapıştırmış oldum. Aynı şekilde sürpriz yumurta kaplarının parçaları da burun olarak yapıştırdım. Gözleri çizdik, kesip yapıştırdık. Ağızları çizdik. Sonra da saçlarını yapıştırdık.

Luka balon adamıyla oynamaya başlamıştı bile Leon’la birlikte karton kağıttan iki kol yaptık. Ama Leon bir türlü oynamadı. Çok meşguldü. Bir karton kağıt almıştı iki el çizmişti. Onları kestikten sonra (biri 5 diğer sadece 3 parmaklı kaldı) kollarını kesti. “Balon adamın kollara, ellere de ihtiyacı var” dedi. Adları da Lukas ve Jim konuldu. Sarı balon adamı Luka'nın ve adı Jim. Mor olanı Leon'un ve ismi Lukas. Günlerce her yemekte bizi gözetlediler…

3 yorum:

  1. Merhaba,
    Sizi yeni keşfettim ve çook sevdim. Biz de Şile'nin bir köyünden hem yazlık, hem de kır evi gibi kullanabileceğimiz minicik bir ev satın aldık, ama bir hafta kadar kalınca sıkılıyoruz normalde haftasonları gidiyoruz. Tabii sizin orada bu kadar mutlu olmanız çok hoşuma gitti, takdir ettim... Bu arada aileniz de çok tatlı :)
    Sevgiler,
    N.U.R.
    www.nurungemisi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nur Hanım,
      blogunuz çok güzel, eskiden dekorasyonlarla ben de çok ilgilenirdim ama bu kadar köpek ve iki erkek çocuklar pratik olması ön plana çıktı... iki kızınız da çok tatlı :) Yazlık/kır evinize giderseniz haberimiz olsun, görüşürüz o zaman :)
      Sevgilerle

      Sil